Naţionala de volei a câştigat turneul din Ungaria

Din cei 14 jucători câţi au făcut deplasarea în Ungaria, şapte provin de la CS Volei Municipal Zalău şi CS Phoenix Şimleu Silvaniei

Reunită pentru prima dată în acest an, în vederea pregătirii meciurilor de calificare la Campionatul European din 2015, echipa naţională de volei a României, din lotul căreia fac parte şapte jucători de la cele două formaţii sălăjene, a participat săptămâna trecută la un turneu de verificare în Ungaria.
Alături de „tricolori” şi de naţionala ţării gazdă au mai fost prezente reprezentativele Suediei şi Israelului, cele patru echipe jucând după sistemul „fiecare cu fiecare”.
Cu o nouă conducere tehnică, formată din antrenorul principal al Craiovei, Dănuţ Pascu şi fostul secund al Rematului, Ovidiu Macarie, România a făcut o figură frumoasă la „Alba Regia Roplabda Gala”, câştigând toate cele trei partide pe care le-a susţinut.
În primul duel, „tricolorii” au învins cu scorul de 3 – 1 reprezentativa Israelului, 25 – 12, 28 – 26, 22 – 25 şi 18 – 25, iar în celălalt meci al zilei, Suedia s-a impus cu 3 – o în faţa Ungariei. Selecţionerul Dănuţ Pascu a trimis în sextetul de bază patru jucători de la Volei Municipal Zalău: centrii Răzvan Mihalcea şi Mihai Gheorghiţă, secundul Marian Bala şi libero-ul Adrian Feher.
Victorie cu acelaşi scor în cel de-al doilea meci pentru România, care s-a impus cu 3 – 1 şi în faţa Suediei, cele mai multe puncte pentru naţionala ţării noastre fiind realizate de centrul Răzvan Mihalcea.
În ultima zi a turneului din Ungaria, naţionala masculină a câştigat şi în faţa reprezentativei ţării gazdă, tot cu scorul de 3 – 1, la seturi 25 – 21, 25 – 17, 24 – 26 şi 30 – 28, cel mai eficient jucător fiind universalul Craiovei, Laurenţiu Lică.
În urma celor trei victorii, naţionala ţării noastre s-a clasat pe primul loc la turneul din Ungaria, iar selecţionerul Dănuţ Pascu s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, spunând că s-a văzut un progres de la un meci la altul.
Pe lângă cei patru jucători mai sus amintiţi, de la cele două echipe sălăjene de volei au mai fost convocaţi: Vlad Tebieş, Andrei Georgescu şi Mihai Mărieş, ultimul fiind jucător legitimat la CS Phoenix Şimleu Silvaniei.
Reveniţi în ţară, „tricolorii” vor continua pregătirea pentru cele două turnee de calificare la Campionatul European de anul viitor, primul turneu fiind programat în Muntenegru, în perioada 17 – 19 mai, iar al doilea, în Croaţia, o săptămână mai târziu. Pe Lângă Muntenegru şi Croaţia, România o va mai avea ca adversară în preliminariile Euro’ 2015 pe Olanda.

One Thought to “Naţionala de volei a câştigat turneul din Ungaria”

  1. […] Via: Naţionala de volei a câştigat turneul din Ungaria […]

Leave a Comment